JU BKC: Donatorsku akciju za rekonstrukciju zgrade

JU BKC Živinice u pripremi je dokumentacije za projekat potpune rekonstrukcije zgrade, koji će biti apliciran na fond turske agencije za razvoj TIKA i Ministarstva civilnih poslova BiH. Obzirom da rekonstukcija košta nekoliko stotina hiljada KM, odlučili smo se pomoć zatražiti i od donatora, a prvenstveno za projekte:

Rekonstrukcija Velike sale BKC-a (restauracija stolica-stolica za kulturu, zamjena etisona, uređenje kulisa, te nabavka scenskih i salonskih platana, uređenje loža, rekonstukcija električnih instalacija, unutarnja stolarija)

Fasadiranje zgrade ( nabavka ljepila, mreža, fasadnih boja i stiropola)

Uređenje biblioteke-dječiji odjel (nabavka etisona, polica za knjige, klub stolovi, etisoni, ormarići, računari.

Tokom prošle godine zhvaljujući načelniku Samiru Kamenjakoviću i Općinskom vijeću, u rekonstukciju je uloženo oko 30. 000 KM (mokri čvor, ulazna vrata i stolarija), dok je zahvaljujući Fondaciji za muzičke scenske i likovne umjetnosti urađena Led rasvjeta, a uložili smo i značajna vlastita sredstva za krečenje oko 1000 kvadrata prostora, uređenje Velike scene sa UG Scena, hola Kino sale, nabavku vatrozaštitne opreme, scenskog svjetla itd.

Svi oni koji vole umjetnost i djelatnost kulture i Živinice sigurno će se odazvati na Veliku donatorsku akciju.

Prema statističkim podacima prošle godine je u BKC-e bilo više od 250 aktivnosti, dok je našu zgradu posjetilo oko 15 000 građana, a velika većina aktivnosti nije bila komercijalna.

Ovim putem pozivamo sve privrednike, funkcionere, političare, društveno aktivne građane i ljubitelje kulture da nam pomognu u realizaciji ovog projekta, koji će trajati sve dok ne bude završen.

U ovu akciju uključuju se i udruženja koja se bave kulturnom djelatnošću u općini Živinice, pa uskoro očekujemo donatorske koncerte, predstave, promocije…

Sve donacije biće transparentne, kao i njihov utrošak, putem naše fb stranica, a uskoro i web stranice, zahvaljujući profesoru Midhat Umihaniću.

(Tim za medije/zivinice.ba)