RK Konjuh: Održana Izvještajno-izborna Skupština

Večeras je održana Izvještajno-izborna skupština Rukometnog kluba Konjuh, za koju je predložen i usvojen slijedeći dnevni red:

1. Izbor radnih tijela Skupštine
2. Izbor Verifikacione komisije
3. Izvještaj o radu za 2018.godinu
4. Plan rada za 2019.godinu

Rukometni klub Konjuh je među najuspješnijim članovima Premijer lige BiH, pa je s velikim interesovanjem praćen rad Skupštine.Odmah na početku izabrana su odgovarajuća radna tijela, a u radno Predsjedništvo, koje je rukovodilo večerašnjim zasjedanjem, izabrani su Almir Šahinpašić, Nermin Smajić i Vedran Lambedž.

U nastavku rada izabrani su članovi Skupštine RK Konjuh za naredni četverogodišnji mandat.Za predsjednika je ponovo izabran ALmir Šahinpašić, a za zamjenika Enes Glavinić.Izabran je i novi sastav Upravnog odbora od 9 članova, koji će predsjednika i podpredsjednika izabrati na prvoj sjednici.Izabran je i novi sastav Nadzornog odbora, na čelu sa predsjednikom Suadom Avdagićem.U nastavku usvojene su izmjene i dopune Statuta RK Konjuh.

O postignutim rezultatima u proteklom mandatu SKupštine od 4 godine, kao i zadacima i očekivanjima u naredne 4 godine, koliko traje mandat članova Skupštine, govorio je predsjednik ALmir Šahinpašić.

“Mi smo u prošlom mandatu od 4 godine veoma zadovoljni postignutim rezultatima našeg Konjuha. Jednom smo bili vicepravaci BiH, dok smo redovno pri samom vrhu tabele.I naredne četiri godine imamo ambicije da budemo pri samom vrhu tabele, a bar jednom i osvajanje naslova prvaka BiH.Osim naše Škole rukometa, pokrenuli smo i mini rukomet, gdje okupljamo najmlađe kategorije.Možemo se pohvaliti da za naš prvi tim nastupa 20 igrača iz vlastitog pogona, jer osloac na vlastite snage daje rezultate na duge staze”.

Rukometaši Konjuha u minuloj polusezoni su zauzeli 8.mjesto na tabeli, ali je ocjena da će na proljeće rezultati biti mnogo bolji. To se obrazlaže povoljnijim rasporedom odigravanja utakmica i vrlo dobrim pripremama u pauzi prvenstva.

U upravi RK Konjuh mnogo polažu i na organizovanju navijačkih grupa. Ranije je to bila skupina”Drobuljaša”, potom “Živiničkih zmajeva”, dok u posljednje vrijeme se nastoji organiozovati nova grupa koja će predvoditi navijače.

U RK Konjuhu se zahvaljuju sponzorima na podršci, što je omogućilo da ovaj klub već dugi niz godina predsatvlja jednog od najjačih klubova BiH.Posebnu zahvalnost duguju Općini Živinice, kao najvećem pokrovitelju, pa to ova uspješna ekipa nastoji uzvrtiti dobrim rezultatima, u čemu u potpunosti uspjevaju.

(Š.G./zivinice.ba)