Još uvijek aktivni požari u Neumu i Stocu

Prema informacijama Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije požari na području Neuma i Stoca i dalje su aktivni, a stanovništvo i objekti trenutno nisu ugroženi.

“Prema informacijama koje smo dobili iz DVD Stolac i dalje je aktivan požar na Stolovima i Crnoglavu, ali su pod kontrolom. Trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i poslovni objekti”, obavijestili su jutros iz Operativnog centra HNŽ-a.

Jučer oko 13 sati upućen je zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć u gašenju požara iz zraka te da su požari u Gornjoj Dubokoj i Golom Brdu ugašeni.

Prema jutrošnjim informacijama koje je Operativni centar HNŽ-a zaprimio iz PVP Neum, požari na lokalitetima Gornje Hrasno, Kula i Dobri Do su aktivni. Vatrogasci su na terenu i kontroliraju požarište i trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i drugi objekti.

Iz Operativnog centra navode kako požar u Zelenikovcu ugrožava stambene objekte, ali da ga vatrogasci za sada drže pod kontrolom.

Tri požara u protekla 24 sata registrirana su i u Mostaru te jedan u Dretelju kod Čapljine.

U Mostaru su zabilježeni požari niskog rastinja, trave, a gorio je i automobil, dok su u naselju Dretelj gorjele plastične sjedalice na sportskom igralištu, navodi se u izvještaju Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a.