JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla: Nabavljena oprema u vrijednosti od oko 100.000 KM

JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla pored osiguravanja dovoljnih količina vode za nesmetano vodosnabdijevanje, posebnu važnost pridaje osiguranju najviših standarda za kvalitet pitke vode koju distribuira građanima.

Investicijom vrjednosti od oko 100.000,00 KM, JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla, pogon za kontrolu kvaliteta vode (laboratorij), je osavremenjen  sa novom sofisticiranom opremom za mikrobiološke i fizičko-hemijske analize. Pored toga osoblje laboratorije je nakon uspješno završene obuke, certificirano za rad na novim aparatima, saopćili su iz ovog preduzeća.

Postojeća  i novonabavljena oprema  omogućava uvođenje novih metoda i procedura za kontrolu kvaliteta vode u skladu sa važećem Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

Brža i kvalitetnija analiza vode na izvorištima, u postupcima tretmana, te u samoj gradskoj distributivnoj mreži, smanjuje rizik od zagađenja vode.

Prateći najnovija tehnološka dostignuća u tretmanu i kontroli vode,  JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o.Tuzla opravdava povjerenje svojih potrošača, osiguravajući kontinuirano vodosnabdijevanje sa kvalitetnom pitkom vodom, zaključuju iz JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla.