Održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu 21. godišnjice Općine Sapna

U sklopu obilježavanja dvadeset prvog rođendana Općine Sapna, jučer je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna.
Svečanoj sjednici prisutvovao je veliki broj gostiju i zvanica iz društveno-političkog života, među kojima i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Mirsad Kukić, zastupnica u Parlamentu Federacije BiH Elzina Pirić, visoke delegacije Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Jakubom Suljkanovićem i predsjednikom Skupštine TK-a Senadom Alićem, načelnici nekoliko općina sa prostora Tuzlanskog kantona, te mnogi drugi gosti.
Pisutnima su se prigodnim referatima obratili predsjedavajući općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović i općinski načelnik Zudin Mahmutović a istorijat Sapne i realizacija projekata prezentovana je putem video reportaže.
Ispred Vlade Tuzlanskog kantona obratio se premijer Jakub Suljkanović, koji je rukovodstvu Općine Sapna i svim građanima čestitao Dan općine Sapna i naglasio da je Vlada Tuzlanskog kantona u ovom mandatu za ifrastrukturalne projekte na području općine Sapna investirala više od 6 miliona konvertibilnih maraka te da će i u budućnosti nastaviti pomagati manje općine kao što je Sapna.
Nakon svečane sjednice u kabinetu općinskog načelnika upriličeno je druženje zvanica i gostiju.