Delegacija općine Gračanica protekle sedmice u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu, održala je radni sastanak na temu „Mogućnosti učešća Vojvođanskih privrednika na sajmu Grapos expo 2019“.

Nedžad Nuhanović direktor sajma, Nihad Sinanović šef službe za poduzetništvo, lokalni razvoj i finansije općine Gračanica i  Nihad Krajinović predsjedavajući Općinskog vijeća Gračanica razgovarali su sa domaćinima sastanka o učešću vojvođanskih privrednika na ovogodišnjem sajmu privrede u Gračanici. Tom prilikom prezentirana je lična i privredna karta općine Gračanica kao i „Grapos expo“ sajam koji se već 9 godina uspješno organizuje u Gračanici. Obzirom da je ove godine jubilarna sajamska smotra, upućen je poziv zainteresovanim privrednicima iz ovog dijela Srbije da uzmu učešće na istoj.

O djelovanju Privredne komore Vojvodine i nadaleko poznatom Novosadskom sajmu govorili su Milan Stojanov šef kabineta predsjednika komore, Bojana Miljuš, zamjenik generalnog sekretara i Marijeta Lazor rukovodilac Novosadskog sajma.   Obzirom da se Privredna komora Vojvodine i Novi Sad uveliko spremaju za održavanje 86.Novosadskog sajma poljoprivrede te već ranije rezervisanog učešća na sajmu u Sloveniji sredinom aprila, u vrijeme održavanja i gračaničkog sajma,  iskazano je žaljenje zbog nemogućnosti organizovanja privrednika i kolektivnog učešća na ovogodišnjem jubilarnom „Grapos expo“-u ali je istovremeno otvorena mogućnost da delegacija Privredne komore Vojvodine posjeti sajam u Gračanici kada će se održati „b2b“ susreti i dogovoriti dalja saradnja. „Iskreno nam je žao što ove godine Vojvodina neće moći na sajmu u Gračanici biti predstavljena na nacionalnom štandu, ali smo svakako zainteresovani da uspostavimo kontakte privrednika dvije regije i dogovorimo dalju saradnju i obostrano učešće na sajmovima u Gračanici i Novom Sadu“ – izjavio je  Milan Stojanov šef kabineta predsjednika komore.

„Široke su mogućnosti obostrane saradnje. Privreda i turizam su oblasti koje nude priliku da se privrednici a time i regije povezuju i saradjuju u iskorištavanju dostupnih potencijala“ naglasila je  Marijeta Lazor rukovodilac Novosadskog sajma te izrazila spremnost da stečena iskustva novosadskog sajma prenese na jedan novi koji se razvija, „Grapos expo“.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Gračanica pozvao je privrednike i predstavnike Privredne komore Vojvodine da svakako posjete Gračanicu i na licu mjesta se uvjere u potencijale koje Gračanica nudi privrednicima.