Gradonačelnik Tuzle sastao se sa projektnim timom Projekta Panonsko-jadranska veza/PA.CON

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sastao se sa projektnim timom Panonsko-jadranska veza/PA.CON.Projekat Panonsko-jadranska veza/PA.CON je sufinansirana sa sredstvina ERFaA iPA II fondova Evropske Unije Kroz/Interreg /IPA Program Prekogranične saradnje Hrvatske, BiH i Crne Gore 2014-2020. Projektni partneri su iz BiH –Grad Tuzla i Udruženje za razvoj Nerda iz Hrvatske Općine Nijemci koja je ujedno i  vodeći partner na projektu JP Nacionalne parkovi i Centar za zaštitu i proučavanje ptica iz Podgorice.
Sastanku projektnog tima prisustvovao je i  gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović koji je čestitao uspješno pripremljen projekat koji je jedan od nekoliko projekata odabranih u jakoj konkurenciji od preko 160 projekata iz regiona, za finansiranje u okviru Interreg Program prekogranične saradnje.
Nakon što su članovi projektnog tima upoznali gradonačelnika sa tokom realizacije aktivnosti u okviru zajedničkog projekta, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo, te napomenuo značaj ovog projekta za sve partnere, a posebno za Grad Tuzlu.

 Jedan od ciljeva je da se svojim rezultatima doprinese razvoju održivog turizma korištenjem i aktiviranjem neiskorištenih prirodnih resursa u Tuzli i drugim gradovima obuhvaćenih projektom. Pored infrastrukturne komponente u okviru koje će u Tuzli biti uređeno izletište Ilinčica, projekat Panonsko-jadranska veza /PA.CON ima i edukativnu komponentu, koja ima za cilj jačanje kapaciteta različitih radnika u sektoru turizma. Tim povodom u Tuzli u period od 2.11-4.11.2021organizovana je zajednička edukacija za učesnike Hrvatske, Crne Gore i BiH.Program omogućuje učesnicima bolje razumjevanje, različitih koncepata tehnike korištenja socijalnih medija u svrhu promocije turističkih destinacija.
Program će se bazirati na dvostranom pristupu kojim će se omogućiti učesnicima upoznavanje sa mogućnostima oglašenim na novim platformama i primjenom stečenih znanja u praksi.
Piše : Duška REBIĆ