Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo od posljedica infekcije koronavirusom

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, preminuo je od posljedica virusa korona, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”, a vijest su prenijeli svi mediji u manjem bh. entitetu.

Mićić je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u 12.05.

Njemu je 26. novembra potvrđeno prisustvo virusa korona, a zbog teže kliničke slike prebačen je na UKC RS i 2. decembra priključen na respirator.

Mićo Mićić rođen je 6. septembra 1956. godine u Bijeljini. Osnovnu školu je završio u Gradcu i Crnjelovu, a srednju Tehničku školu u Bijeljini. Fakultet za fizičku kulturu je završio 1981. godine u Sarajevu.

Od 2000. godine bio je ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi Republike Srpske, a od 2003. godine ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

Na lokalnim izborima 2005. izabran je za načelnika opštine Bijeljina, a na ovu dužnost je reizabran 2008. godine. Četiri godine kasnije, izabran je za prvog gradonačelnika u istoriji Bijeljine. Godine 2016. izabran je za drugi gradonačelnički mandat, odnosno četvrti mandat prvog čovjeka lokalne samouprave.

Od sredine 2017. do sredine 2018. godine bio je na čelu je Mreže asocijacija lokalnih uprava jugoistočne Evrope (NALAS).