Govor tijela: Položaj u kojem sjedite otkriva kakve su vam namjere i skrivene želje

Položaj sjedenja, kao i sam govor tijela inače, otkriva kakve su vam namjere i skrivene želje.

Zato obratite pažnju na to kako sjedite i vi i vama bliski ljudi.

Položaj A

Ovaj tip čovjeka misli da, ako se pravi da probleme ne vidi, oni ne postoje ili će nestati sami od sebe. Umjesto da se uhvati ukoštac s njima, radije će ih prebaciti nekom drugom – samo da ne mora da se opterećuje i da gubi vrijeme.

S ljudima koji ovako sjede komunikacija teče glatko, nisu dosadni, vole da skaču s teme na temu, kreativni su, šarmantni i djetinjasti. Često ne razmišljaju šta pričaju, već prvo kažu nešto, pa tek tada shvate što su izgovorili.

Položaj B

Ovaj tip je sanjar koji ima bujnu maštu i često zamišlja situacije koje bi mogle se dogode. Čovjek koji sedi prekrštenih nogu prepun je novih dobrih ideja, a to se često primijeti i cijeni na poslu koji radi. Voli da mijenja situacije u kojima se nalazi, ne voli rutinu, obožava putovati i stvarati nova poznanstva. Nije mu problem da krene život ispočetka ako nije zadovoljan. Neće gubiti vrijeme na ljubavnu vezu u kojoj nije sretan, niti na posao koji mu crpi pozitivnu energiju.

Položaj C

Udobnost vam je na prvom mjestu, ali često se premišljate jer biste da sve bude savršeno, da prođe najbolje što može. Kod biranja odjeće, obuće, parfema ili nameštaja vrlo ste izbirljivi i nećete bilo šta staviti na sebe. Živite u nekom svom neredu u kom se dobro snalazite i zapravo znate gdje je šta, iako se to drugima ne čini tako. Mana vam je što se teško fokusirate na nešto i često vam misli odlutaju. To drugima može izgledati pomalo bahato jer niko ne voli da, kada nešto priča, drugi uopće ne sluša, već razmišlja o ko zna čemu.

Položaj D

Čovjek koji najčešće sjedi ovako ne voli da kasni, niti tolerira kada drugi to rade. Ovo je inteligentan i ranjiv pojedinac kom je mir u životu najvažniji. Ne voli da se svađa i neugodno mu je kada drugi pred njim u javnosti izražavaju previše osjećanja. Za njega je, na primjer, poljubac nešto vrlo intimno i neugodno mu je ljubiti se dok drugi gledaju.

Kod ove poze postoje dvije varijante sjedenja koje ponešto otkrivaju. Ljudi koji zauzimaju ovakvu pozu, a pritom se oslanjaju na cijela stopala su otvoreni, nemaju problema da kažu nekome nešto u lice, znaju da budu bezobrazni i vrlo su pedantni.

Ako sjede tako što se oslanjaju na pete dok su im stopala u vazduhu, to otkriva da nemaju problema da se suprostave nekome. Za njih je izlazak među ljude kao odlazak na bojište gdje su oprezni i paze na neprijatelje koji bi im mogli zagorčati život. Dom je njihovo utočište gdje mogu da se opuste i spremni su da ga svim silama brane od bilo kakve nevolje. Oni teško podnose kritiku – smatraju to napadom na sebe i onda krenu da se brane.

Položaj E

Vama se nikuda ne žuri – ni u jednom aspektu života. Smatrate da sve dolazi u svoje vrijeme. Na primjer, najprije se gradi karijera, pa se tek tada ulazi u brak i dobijaju djeca. Vrlo ste tvrdoglavi i uporni i ne odustajete kada sebi nešto zacrtate – idete prema cilju bez obzira na sve.

Ljudima koji najčešće ovako sjede je jako važno kako izgledaju i spremnu su uložiti veliki napor samo da bi po svojoj procjeni izgledali najbolje moguće. Ipak, to rade zato što su u dubini duše pomalo nesigurni u sebe, pa pokušavaju to da prikriju izgledom i uspjehom u životu. Teško podnose kritiku, piše Study-body-language.com.

(Nezavisni.ba)