Glumica Milena Radulović u Tužilaštvu pet sati davala izjavu

U Višem tužilaštvu u Beogradu glumica Milena Radulović danas je davala izjavu više od pet sati u slučaju protiv profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koji je osumnjičen za silovanje i seksualno zlostavljanje.

Nakon saslušanja njen advokat, Denis Bećirović, kazao je da istraga nije otvorena za javnost i da je tužilac donio naredbu da se nikakve informacije iz predmeta ne šire.

Bećirovih je naveo da jedino što može da kaže je da će se istraga nastaviti saslušavanjem glumice Ive Ilinčić i da pretpostavlja da će se sljedeće sedmice nastaviti sa saslušanjem svjedoka i oštećenih.

Upitan da li zna za nove prijave protiv Aleksića, Bećirović je kazao da nema takve informacije, ali da je čuo da se još oštećenih javlja policiji.

“Ako je to zaista tačno biće proširenja istrage”, rekao je Bećirović.

Precizirao je da advokatski tim Radulovića zastupa još tri djevojke.

Na pitanje kako je Milena podnijela današnje saslušanje, Bećirović kaže teško i u momentima “zaista jako teško”.

Milena Radulović došla je u pratnji advokata jutros prije 11 časova u Više tužilaštvo.

Ona je ranije, u potresnoj ispovijesti, ispričala da je profesor Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17, a on 61 godinu.

Nakon njene ispovijesti, još djevojaka se javilo i prijavilo Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Aleksić je saslušan u ponedjeljak u Tužilaštuv i tom prilikom je negirao krivicu, a određen mu je pritvor do 30 dana.

Osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje, učinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.