GIKIL Lukavac: Povrijeđena trojica radnika

Tokom izvođenja radova na razdvajaču sirovog katrana u drugoj smjeni, u Global Ispat Koksnoj Industriji d.o.o. Lukavac dogodila se nesreća prilikom koje su povrijeđena tri radnika, navode iz GIKIL-a.

Nakon ukazane prve pomoći od strane GIKIL-ovih medicinara vozilima hitne pomoći povrijeđeni su odmah prebačeni u Dom zdravlja Lukavac, odakle su upućeni na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, te prema informacijama kojima raspolažemo, niti jedan od radnika nije životno ugrožen.

„Nesreća se dogodila u 15:45 sati tokom varenja na jednom od rezervoara prilikom čega je došlo do rasta pritiska, a koji je uzrokovao i njegovo urušavanje. Tom prilikom povrijeđena su tri radnika, od kojih jedan teže. Oni se trenutno nalaze na UKC-u Tuzla i, što je u ovom momentu najvažnije, van su životne opasnosti. Sigurnosna sutuacija u GIKIL-u je trenutno pod kontrolom, alarmirane su sve naše službe, te nadležni organi, a više detalja o cjelokupnom uzroku nesreće znat ćemo nakon što budu obavljene sve interne i eksterne istražne radnje“, kazao je Huso Jašarević, direktor fabrike Koksara u GIKIL-u.