FK Sloboda u nedjelju dočekuje Zrinjski: “Ekipa je spremna, pozivamo navijače da nas podrže”

U 22. kolu Prmeijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode će u nedjelju na Tušnju ugostiti ekipu Zrinjskog, a meč počinje u 15 sati.

U prostorijama tuzlanskog tima danas je održana press konferencija uoči pomenute utakmice na kojoj se prvi obratio trener domaćih Mladen Žižović.

“Čeka nas Zrinjski koji je u naletu i koji je vjerovatno šampion ove države. Spremni dočekujemo utkamicu gdje ćemo pokušati nametnuti kao i u utakmici Kupa, gdje smo eliminisali Zrinjski, pokušat ćemo taj recept prepisati. Koristim priliku da pozovem navijače da nas podrže u nedjelju i da dođemo do bitnog rezultata. Igrači su spremni nema povrijeđenih”, rekao je Žižović, zatim i komentarisao teren stadiona Tušanj.

“Treneri potenciraju terene, a mi igramo tu, a nikad se nisam žalio. Mi treniramo na drugim stadiona. Meni je prenaporno slušati te priče oko terena. Rekao je jednom Blaž Slišković “teren je za sve isti ko zna igrati, zna”. Iluzorno je stalno potenicrati teren pogotovo na Tušnju. Čini mi se da se mi nismo nijednom žalili to nema smisla.”

O igrama Slobode u posljednjim mečevima?

“Ne znam kako je prije bilo, ja sam tu godinu dana. Statistika je pokazatelj svega i svačega, ali glavna statistika je tabela. Mi smo sedam bodova od Evrope, devet od opasne zone. Moj period rada je ovdje zasnovan da stvorimo jedan ambijent i mislim da uspjevamo. Ima još kola i svaka je teška toga smo svi svjesni. Klub je stabilizovan i to je bitno.”

Negativni komentari nisu potrebni, smatra Žižović na kraju izlaganja.

“Publika je fenomenalno pratila ove momke. Nepotreban je negativan ambijent u pet-šest dana sa moje tačke gledišta. Smatram da su ovi momci adekvatno odgovrili na sve.”