Druga OŠ: Program povodom Dana žena

Povodom 8.marta, Međunarodnog dana žena, u Drugoj osnovnoj školi Živinice održan prigodan kulturno zabavni program. Osim učenika i nastavnog osoblja, programu su bile prisutne predsjednice vijeća roditelja i penzionisane nastavnice ove odgojno obrazovne ustanove.

Pred početak programa direktorica škole Besima Jagodić uputila je čestitke pripadnicama ljepšeg pola:

“Svim majkama naših učenika i ženama čestitam ovaj  praznik, sa željom da bude podsticaj značajnijeg učešća ženske populacije na svim poljima djelatnosti, zašto su se i borile žene revolucionarke prije više od jednog stoljeća, a ova današnja priredba prilika je da čestitke upute i naši učenici koji su pripremili prigodan program-primjeren današnjem prazniku”.

Učenici su se predstavli lijepim recitacijama i pjesmama o 8.martu, a neke od tih pjesama napisali su sa puno topline iskazane kroz stihove, sami učenici-članovi liuterarne sekcije. Potom smo vidjli igrokaze i pjesme posvećene majci.

Penzionisane nastavnice nastavile su druženje poslije priredbe, uz koktel i poklon karanfile, u zbornici u kojoj su nekada provodile dio svog radnog prosvjetarskog vremena.

“Ovih dana sve je bilo u znaku 8.marta, kao i  Bazarni dan, na kojem smo uspjeli prikupiti 3050 KM, što je opravdalo naša očekivanja i posvećenost roditelja da se zajedničkim naporima izborimo za bolje radne uslove u našoj odgojno-obrazovnoj ustanovi”, rekla je direktorica Besima Jagodić./Š.G./