Dodijeljeni mandati u Domu naroda PFBiH iz devet kantona

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine utvrdila je danas rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Iz Zeničko-dobojskog kantona delegati u Dom naroda Parlamenta FBiH bit će Rami Isak, Jasmin Duvnjak i Jasminka Kapić iz reda Bošnjaka, Ivo Tadić iz reda Hrvata i Mladen Simić iz reda Srba.

Kada je u pitanju Hercegovačko-neretvanski kanton, mandati su dodijeljeni Alisi Hajdarović iz reda Bošnjaka, Tomislavu Martinoviću, Damiru Džebi i Ivi Ragužu iz reda Hrvata, Vesni Saradžić i Zori Dujmović iz reda Srba, prenosi Fena.Iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH dodijeljeni su Nijazu Musiću iz reda Bošnjaka, Edimu Fejziću iz reda Hrvata i Daliborki Milović iz reda Srba.

Rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH Centralna izborna komisija BiH očekuje još iz Kantona 10, saopćeno je danas iz Ureda za informiranje CIK-a.