Upozorenje iz BH Telecoma: Zloupotrebe u mobilnoj mreži putem Viber usluge

Danas je uočen pokušaj zloupotrebe u mobilnoj mreži putem Viber usluge sa lažnog profila pod username-om BH Portal i profilnom slikom BH Telecom portala, upozoravaju iz kompanije BH Telecom.

Naime, sa ovog lažnog profila se od korisnika traže korisnički podaci (username, password i sl.) ili se nudi neprovjereni link putem kojeg se dolazi do korisničkih podataka radi oštećenja korisničkog računa i prebacivanja određenog novčanog iznosa na drugi broj u mobilnoj mreži BH Telecoma. Pravovremenom reakcijom je ovaj pokušaj zloupotrebe zaustavljen.

”Informišemo korisnike da BH Telecom sva obavještenja o uslugama i akcijama dostavlja putem zvaničnog  profila BH Telecom-a na Viberu  i ne komunicira direktno na ovom kanalu sa pojedinačnim korisnicima niti od korisnika traži korisničke podatke”, navodi se u saopćenju BH Telecoma.

Pozivamo korisnike da ni pod kojim uslovima ne ulaze u komunikaciju sa sumnjivim profilima sličnog sadržaja niti da prate linkove koji mogu doći od istih. Također, molimo korisnike da slične slučajeve pokušaja zloupotrebe prijave kontakt centru BH Telecoma na broj 1444, stoji u obavijesti.