Delegati Skupštine KO SDA TK podržali predsjednika SDA TK Mirsada Kukića

Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona je  održao izvještajnu skupštinu KO SDA TK na kojem je prezentiran Izvještaj o radu za period 15.05.2015.-30.06.2017. godine.

Uz prisustvo 123 delegata, prezentiran je rad  KO SDA TK u kojem su delegati Skupštine imali priliku vidjeti realizirane aktivnosti u navedenom periodu.

Uz diskusije delegata izražena je podrška i zadovoljstvo realiziranim projektima i predviđenim programom rada predstavljenim na izbornoj skupštini KO SDA TK 2015. godine.

Svjesni teške situacije u kojem je bio Tuzlanski kanton  nakon februarskih protesta i deficita u Budžetu Tuzlanskog kantona, štrajkova radnika na ulicama Tuzle, KO SDA TK, Skupština TK i Vlada TK svojim radom i djelovanjem, vratili su povjerenje građana Tuzlanskog kantona, stabilizirali stanje u Tuzlanskom kantonu, akumilarni deficit u budžetu kantona je bio 93 miliona, smanjen je na 55 miliona. u prethodnom periodu preko 13000 novo zaposlenih radnika, rast industrijske proizvodnje, pokriven uvoz izvozom, riješeno je pitanje Dite, Aide, TTU, pitanje Tuzla Kvarca, Rudnika soli i mnogo drugih realiziranih aktivnosti važnih za Tuzlanski kanton i građane tuzlanskog kantona.

Kantonalni odbor SDA TK vodio je odgovornu politiku koja je prihvatila izazove političkog trenutka u kojem se nalazimo i koja je obezbjedila neophodnu političku podršku predstavnicima SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Predstavnici SDA TK u Vladi TK i Skupštini TK prepoznati su kao oni koji imaju rješenja za nagomilane probleme koji opterećuju Tuzlanski kanton.

Zahvaljujući realiziranim aktivnostima i radu KO SDA TK na lokalnim izborima 2016.godine napravio je povećanje izbornog rezultata, što je pokazatelj da su birači prepoznali i nagradili požrtvovanost i rad KO SDA TK, Skupštine TK i Vlade TK.

Nakon diskusija delegati Skupštine KO SDA TK usvojili su izvještaj o radu KO SDA TK i dali su apsolutnu podršku predsjedniku KO SDA TK, dr.sc.Mirsadu Kukiću u njegovom radu.

Pred Kantonalnim odborom, Vladom TK i Skupštinom TK su u narednom periodu mnogobrojni izazovi u borbi za Tuzlanski kanton i građane Tuzlanskog kantona, neophodno je u narednom periodu raditi na očuvanju Budžetske stabilnosti, nastaviti raditi na smanjenju akumuliranog deficita, nastojati ukloniti diskriminaciju pri raspodjeli javnih prihoda i Zakona o ino-dugu, riješiti pitanje cestovne blokade Tuzlanskog kantona, poduzeti sve neophodne radnje kako bi se implementirali energetski projekti “Termo blok 7” i “Termoelektrana Banovići”, koji su od suštinske važnosti za tuzlanski kanton i ukupnu energetsku stabilnost FBiH.