Dani komedije u BKC-u Tuzla počinju 11. septembra

Javna ustanova Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona Tuzla organizator je manifestacije ”Dani komedije”.

”Dani komedije” će na jednom mjestu okupiti pozorišne umjetnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Želimo priuštiti našim sugrađanima da se ugodno osjećaju, uživajući u izvedbama poznatih umjetnika. Publika će na velikoj sceni BKC-a imati priliku da pogleda devet komedija, navode iz ove ustanove.

Predstava koja otvara ”Dane komedije” u ponedjeljak 11. septembra  je ”Ocat i sin” (Glume: Zlatan Zuhrić-Zuhra i Tin Sedlar).

U utorak, 12. septembra ljubitelji komedije imat će priliku pogledati predstavu ”Rodijaci” (Glume: Velimir Pšeničnik Njirić i Miro Barnjak).

”Majka Nuru počesto izruži” naslov je monodrame koju će u srijedu, 13. septembra izvesti Hasija Borić.

U četvrtak, 14. septembra na programu je predstava ”Hor bečkih dječaka” (Glume: Boda Ninković, Irfan Mensur i Predrag Ejdus).

”Kobajagi donijela me roda”, predstavu Zijaha Sokolovića publika će moći pogledati u petak, 15. septembra.

”Da li je to bila ševa?” na programu je u subotu, 16. septembra (Glume: Biljana konstantinović, Predrag pavlović, Gorica Dinulovi, Biljana Talić, Zoran Cerovina i Milomir Nedeljković).

U ponedjeljak, 18. septembra igrat će predstava Harisa Pašovića ”Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” (Glume: Džana Džanić, Saša Handžić i Enes Salković).

U četvrtak, 21. septembra na repertoaru je predstava ”Mušica” u režiji Mustafe Sušića. (Glume: Damir Mahmutović, Alisa Brkić, Nenad Tomić I Mirza Ćatibusić).

”Pazi s kime spavaš” je predstava koja zatvara ”Dane komedije” u petak, 22. septembra (Glume: Mirka Vasiljević, Igor Damjanović, Zinaida Dedakin, Nemanja Janičić i Semir Gicić).

Sve predstave počinju u 20.00 sati. Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se kupiti u Marketing službi BKC-a  i CD Shop-u MIDO (Korzo). Ulaznice je moguće rezervirati putem telefona broj 035-311-070 i e-mailom na adresu: bkctktuzla@gmail.com.

Jedan od medijskih partnera ove manifestacije je i portal Nezavisni.ba.

(Nezavisni.ba)