MUP TK: Rasvijetljena 33 krivična djela Teške krađe

Službenici Odjeljenja za opći kriminalitet Sektora kriminalističke policije MUP TK su, u koordinaciji sa postupajućim tužiocima Tužilaštva Tuzlanskog kantona, radeći na otkrivanju počinilaca krivičnih djela Teške krađe – provale u stanove na području TK, preduzeli niz operativno taktičkih i kriminalističko istražnih radnji, što je rezultiralo rasvjetljavanjem ukupno 33 (tridesettri) krivična djela Teške krađe.

S tim u vezi, nadležnom Tužilaštvu podnesena je dopuna izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv J.Č., rođen 1984.godine, M.D., rođen 1996.godine, M.D., rođen 1989.godine i R.K., rođen 1985.godine, svi iz Tuzle (J.Č. i M.D. rođen 1989.godine se nalaze u pritvoru zbog kriminalnih radnji počinjenih u proteklom periodu, dok se lice M.D., rođen 1996.godine nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.)

Naime, postoje osnove sumnje da su navedena lica u vremenskom periodu od 05. januara do 24. marta 2017.godine, udruženo ili pojedinačno, počinila ukupno 33 KD-a Teške krađe – provale u stanove iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH i to na području grada Tuzla (4 KD-a) i općina: Gračanica (5 KD-a), Gradačac (4 KD-a), Srebrenik (5 KD-a), Banovići (3 KD-a), Lukavac (6 KD-a) i Živinice (6 KD-a).

Predmet otuđenja u navedenim krivičnim djelima bili su uglavnom zlatni nakit, tehnički uređaji, mobilni telefoni i dr., dok se ukupna materijalna šteta pričinjena oštećenim licima procjenjuje na preko 40.000,00 KM.

(Nezavisni.ba)