Crveno – crni sutra na Tušnju dočekuju Željezničar

U posljednjoj utakmici za ovu godinu na Gradskom stadionu ”Tušanj” ekipa Slobode u subotu dočekat će ekipu Željezničara iz Sarajeva. Iz tabora domaćina vjeruju u svoje igrače, te kako će svaki igrač dati svoj maksimum.

”Što se tiče sutrašnje utakmicerespekt fudbalskom klubu Željezničar ali bez obzira svako od igrača koji istrči na teren dat će i svoj maksimum jer su davali maksimum u svakoj utakmici”, istakao je Adnan Jahić, pomoćni trener FK Sloboda.

Sloboda trenutno na tabeli Premijer lige BiH zauzima šesto mjesto odmah ispred Željezničara. Međutim, iz Uprave kluba ističu da su svojom igrom zaslužili i bolju poziciju u odnosu na onu na kojoj se trenutno nalaze.

”Što se tiče nekog mjesta mi zasigurno zaskužujemo i veću poziciju kada analiziramo sve utakmice mislim da smo trebali ostvariti i koji bod više. Jednostavno nismo imali sreće, a nekada se to mora pomaziti”, dodaje Jahić.

Poseban problem kada je riječ o domaćim utakmicama i lošim rezultatima kod kuće predstavlja i loš teren na kojem je kako ističu jako teško igrati i domaćim igračima, a kamoli gostujućim.

”Kao i u drugim ekipama i nama ovaj teren predstavlja problem jer i im smo od početka sezone ekipa koja igra dobar fudbal”, zaključio je pomoćnik direktora FK Sloboda, Adnan Jahić.

Kada je riječ o igračima pred sutrašnji meč ističu kako ih očekuje teška utakmica ali da će uz podršku navijača uspjeti doći do pozitivnih rezultata.

”Atmosfera je odlična. Momci su radili veoma dobro i nadam se da kada istrčimo na teren da ćemo osvoiti ova tri boda koja su nam potrebna u ovom trenutku”, kazao je Saša Maksimović, igrač FK Slobode.

Utakmica je na rasporedu u subotu u 15 sati.