UKC se zahvalio Vladi na doniranoj opremi

Zahvalnost za doniranu medicinsku opremu premijeru Tuzlanskog kantona Kadriji Hodžiću i Vladi Tuzlanskog kantona danas su izrazili v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Alen Kamerić i v.d. načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Samir Cipurković. Podsjećamo početkom ove sedmice UKC-u Tuzla je Vlada Tuzlanskog kantona, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda, donirala suvremeni rentgen aparat.

Uručenjem ove vrijedne donacije Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli Vlada je nastavila realizaciju izuzetno vrijednog projekta podrške zdravstvenim ustanovama na području našeg kantona, a koji značajno doprinosi povećanju kvalitete zdravstvenih usluga građanima.

„Tokom proteklih mjeseci fokus rada Vlade, između ostalog je bio da se nabavkom savremene medicinske opreme unaprijedi kvalitet zdravstvenih usluga na području TK. Ovosedmičnim donacijama nastojimo ojačati Univerzitetski klinički centar u Tuzli, čime direktno snažimo i povećavamo kvalitet zdravstvene usluge svih građana u Kantonu“, kazao je premijer Hodžić i dodao da je ovo samo početak čime se započinje naredni ciklus u okviru kojeg će Vlada u narednom periodu nastaviti da unaprjeđuje nivo zdravstvene usluge i zaštite naših građana.

„Ove donacije za nas imaju posebnu vrijednost jer znatno unaprjeđujemo rad svim našim radiolozima. Samim tim olakšavamo i pristup pacijentima za sve one pretrage koje su eventualno čekali”, istakao je direktor Kamerić.

Zadovoljstvo donacijom iskazao je i v.d. načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Samir Cipurković.

„Ovo je prvi digitalni rendgen aparat u našoj ustanovi koji će u velikoj mjeri ubrzati proces snimanja pacijenata, dok će naši uposlenici brže i lakše raditi određenu radiološku dijagnostiku, a ljekari na odjeljenjima brže i kvalitetnije dobivati radiološke snimke”, rekao je Cipurković.