Bosanski lonac na novinarski način: Najbolje ekipe Kameleon, BMG i RTV 7

“Glas TK” je i ove godine bio organizator druženja i takmičenja novinara u kuhanju. Manifestacija pod nazivom „Bosanski lonac na novinarski način“ i ove godine dobila je podršku Turistička zajednica TK i Turistička zajednica Grada Tuzle.

Ova tradicionalna manifestacija održana je u okviru Panonskih jezera u Tuzli, a u suorganizaciji sa Turističkom zajednicom TK i JKP Pannonica d.o.o. Tuzla.

Nakon cjelodnevnog druženja uz mirise jedanset bosanskih lonaca i zvuke harmonike, stručni žiri, proglasio je tri najbolje ekipe.

Najbolji prema mišljenju žirija bila je ekipa radio Kameleona. Na drugom mjestu bila je ekipa Bosanska medijska grupa, a trećeplasirani su iz ekipe RTV 7. Pobjedničkim ekipama uručene su vrijedne nagrade: rafting na Neretvi, večera za dvoje u Hotelu Orion, poklon paketi sponzora manifestacije.

Pored ove tri ekipe u pripremanju  bosanskog lonca učestvovali su još RTV Lukavac, ekipa Lukavačkog sajma „List“, Salines info, Živinice.ba, Đerdan, Fresh press, Lukavacki.ba i domaćin Glas TK.

Ostalim učesnicima dodjeljene su zahvalnice i poklon paketi.