BKC:Promocijom knjige obilježili jubilej Biblioteke

Sinoć je u Velikoj sali JU BKC Živinice upriličena promocija knjiga Sare Sabri. Sara je prisutnima govorila o odgovornosti koju svaka odrasla osoba snosi pri odgoju vlastitog potomstva, ali i djece iz komšiluka, te na najbolji mogući način objasnila zašto je čitanje važno.

Sara Sabri, čije je pravo ime Sanela Karišik – Begović, spisateljica je, majka troje djece, obrazovana, inspirativna muslimanka koja je zakoračila u četvrtu deceniju svog života. Iz knjiga koje je dosad objavila, “Šapućem ti kao žena ženi”, “Šapućem ti kao žena mužu” i “Šapat ženske suze”, proizlazi zaključak da život koji je vodila nije bio nimalo lahak. Period od svog rođenja, 1984. godine u Novom Pazaru, pa do završetka medrese nosi u najljepšem sjećanju.

Prisutni su napunili Veliku salu BKC i “upijali” su sve rečeno, te im je preko sat vremena promocije prošlo prebrzo. Nakon promocije mnogi su željeli imati za uspomenu Sarine knjige sa potisom i fotografisati se za uspomenu na ovu savršenu spisateljicu.

Zahvaljujemo se Sari na gostovanju, gospođi Selvedini Mašić Gušić na saradnji i publici koja je podržala naš rad, te svima zajedno što su s nama proslavili 65. rođendan Biblioteke.

(Tim za medije/zivinice.ba)