BKC Živinice: Pripreme za mjuzikl ”Vrh svijeta – DJ Šampinjon”

U Bosanskom kulturnom centru Živinice uveliko traju pripreme za muzičko scenski spektakl za djecu ”Vrh Svijeta – DJ Šampinjon”.

Riječ je o prvom bh. autorskom mjuziklu za djecu i odrasle autora Muharema Vojnikovića-Muhe, kojeg će režirati glumac Elmir Krivalić.

Praizvedba je to mjuzikla koji je svoju premijeru imao u Sarajevu 2013. godine, kada je izazvao veliku pažnju među građanstvom i medijima, govori o Lordu od Patlidžanije koji prekida koncert koji je tek počeo i priopćava da nema više vode, te da su DJ i njegov najbolji prijatelj Sarfo jedini koji mogu osloboditi svjetski izvor vode začepljen od strašnih sila mraka. Tako počinje uzbudljivo putovanje prema vrhu svijeta na kojem sreću pčelu koja ne može praviti med jer cvijeće nema peluda, medvjeda koji je na prosjačkom štapu, vozovi stoje, sve je stalo, a Vodocijep je na Zavodu za zapošljavanje jer mu je zanimanje ”Zaštitnik voda i rijeka” pa nema posla.

Cilj zabavno-edukativnog mjuzikla je podizanje svijesti o zdravoj okolini, a premijera je planirana za oktobar na Velikoj sceni BKC-a Živinice, saopćeno je iz ove ustanove kulture.

Autor: Muharem Vojniković-Muha

Režija: Elmir Krivalić

Izvršni producent: Aldin Ismić

Igraju: Nina Terzić, Elmir Krivalić, Ermin Avdić i Olivera Blažević

(Nezavisni.ba)