BKC: Obilježili Međunarodni dan darivanja knjiga

Juče su bibliotekari bili aktivni pa su obilježili 14.februar, Međunarodni dan darivanja knjige. Tim povodom u Gradskoj biblioteci ugostili su najaktivnije korisnike usluga tokom 2018. godine.

“Zadovoljstvo je obilježiti ovaj dan, posebno u vrijeme kada se mnogi okreću internetu.Naši vjerni čitaoci knjiga i dugogodišnji članovi biblioteka danas su bili ugošćeni i uručili smo im prigodna priznanja na Međunarodni dan darivanja knjiga.Simbolično smo im poklonili po jednu knjigu, zahvalnicu ili diplomu, a oni nama bezbroj savjeta o knjigama i poboljšanju rada naše ustanove”, kazala nam je bibliotekarka Amra Razić Mujezinović.

Najviše pročitanih knjiga u minuloj godini postigli su Ilija Tadić, Ekrem Halilović, Milica Marković, Božica i Stjepan Tadić, Senija Mušanović i Suad Fehrić.

Čitalac koji je pročitao najviše knjiga Gradske biblioteke u toku 2018. godine je gospodin Ilija Tadić, nekadašnji učitelj, a potom pravnik i sekretar MSŠ Živinice i Konjuha:

“Često čitam knjige, ranije sam pisao svaki naslov, a ove godine to je bilo 150 pročitanih knjiga. Zadovoljstvo mi je kada svaki slobodan trenutak, a pošto sam u mirovini imam ih mnogo, posvećujem knjizi”, rekoa nam je Tadić.

Među rekorderima je i Stjepan Tadić, koji kaže:

“Najljepši su mi trenuci koje provodim uz knjigu i teško je pronaći neki naslov a da nije pročitan. Zajedno sa suprugom Božicom sam član Gradske biblioteke, pa kad jedno od nas knjigu pročita, nastavlja drugi, a poslije komentarišemo pročitano djelo”.

(zivinice.ba)