11. Festival sevdalinke u Tuzli: Otvoren konkurs za nove kompozicije

U junu mjesecu u Tuzli se organizuje sada već tradicionalni festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“.

Ovaj 11. po redu Festival koji se trudi da nizom aktivnosti, očuva i otrgne od zaborava, kako mnogi kažu „najljepšu pjesmu na svijetu – sevdalinku“, I ove godine čini korak više u svojim nastojanjima. Prošle godine Festival je trajao dva dana i bio je takmičarskog je karaktera. Nove kompozicije koje su izvedene na prošlogodišnjem Festivalu vrlo brzo su pronašle svoje mjesto u srcima ljubitelja sevdaha. Organizacioni odbor festivala i ove godine raspisuje konkurs za nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke i koje će biti izvedene u takmičarskom dijelu Festivala.

Na konkurs se šalju originalne, neobjavljene I neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BIH – pjesmu “sevdalinku”, sa tekstovima pjesama, pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u Bosni i Hercegovini.

Autori treba da prilože demo snimak kompozicije u trajanju do četiri (4) minute, sa notnim zapisom, tekstom i prijedlogom izvođača.

Uz prijavu svaki autor mora poslati slijedeće podatke: puno ime i prezime, adresu, broj kontakt telefona, e-mail adresu, ime autora muzike i teksta.

Prijave na konkurs zajedno s radovima dostavljaju se putem pošte, na adresu: Festival Sevdalinke („za Direkciju Festivala), Dragiše Trifkovića 11, 75000 Tuzla ili na mail adresu: festivalsevdalinke@gmail.com (sa naznakom „ za Direkciju Festivala“)

Konkurs je otvoren do 10.03.2019 godine.

(Tuzlainfo.ba)