Sloboda i Tuzla City igraju ‘generalku’ pred nastavak prvenstva

Nogometaši Slobode i Tuzla Cityja sutra će odigrati “generalku“ pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH.
Osim u Tuzli, igrači Slobode dva puta su boravili na pripremama u Međugorju, odigrali devet pripremnih utakmica u kojima su pet puta pobijedili, uz dva remija i dva poraza.

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić zadovoljan je urađenim poslom, mada ističe da su, osim Željezničara, svi protivnici bili iz nižerangiranih liga.

– Nismo se posebno pojačavali u ovom razdoblju, limitirani smo sa 14-15 takmičarskih igrača i pokušat ćemo s njima ostvariti primarni cilj, a to je opstanak u ligi – napominje Nalić.

Strateg Tuzla Cityja, Slobodan Starčević ekipu je pripremao u Tuzli, Međugorju i Ulcinju. Osigrali su pet utakmica, dvije s premijerligaškim klubovima (Željezničar i Radnik) i sve su riješili u svoju korist.

– Posebno smo zadovoljni uslovima koje smo imali u Sportskom centru Čaušević u Ulcinju. Bilo je toplo, dva dobra terena, uradili smo sve planirano. Odigrali smo tri utakmice, a ukupno pet od početka piprema, kroz koje smo došli do jedne kvalitetne, zdravo konkurentne grupe od dvadesetak igrača. Rezultat ne može da ne dođe – kaže Starčević u izjavi za Fenu.

Nalić i Starčević imat će sutra priliku da u međusobnom duelu, koji izaziva veliko zanimanje ljubitelja nogometa, provjere sve što su uradili na pripremama.

Utakmica Sloboda – Tuzla City igra se na Tušnju, u subotu od 13 sati.

(nezavisni.ba)