Banovićanke odbranile titulu osvajačica Kupa BiH

Košarkašice ŽKK RMU Banovići odbranile su sinoć titulu osvajačica Kupa BiH. Nakon teške utakmice protiv ŽKK Orlovi iz Banjaluke, koja je završila rezultatom 83:67 u korist banovićanki, pehar je zadržan u našem kantonu.

Banovici ZK Kup BiH 01 11 03 2019Podršku našim košarkašicama sa tribina su pružili i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović.
Treba istaknuti da su gošće iz Banja Luke pružile jak otpor, ali je iskustvo Banovićanki u posljednjem periodu odigralo glavnu ulogu. Naše košarkašice su uspjele ostati smirene i kada su se Banjalučanke približile rezultatski na svega 8 poena razlike. Poeni sestara Zubac, Latinke Dušanić, kapitenice Lačić i najefikasnije igračice finalne utakmice Danire Musić odveli su Banovićanke do pobjede.
Osim premijera Suljkanovića, koji je uručio medalje košarkašicama Orlova, i ministrice Vojinović, utakmici su prisustvovali predsjednik KS BiH Mirza Teletović koji je pobjednicama uručio medalje, te legenda bh. ženske košarke Razija Mujanović koja je kapitenici Banovića predala pobjednički pehar. Na tribinama su sjedili i generalni sekretar KS BiH Amer Čolan, proslavljena bh. košarkašica Mara Lakić Brčaninović, čovjek koji je historiju Banovićke košarke stavio među korice knjige „Košarka u Banovićima” Zdenko Tadić, te predstavnici općinske vlasti.
Još jednom publika u Banovićima je pokazala koliko cijeni uspjeh svojih košarkašica i bila šesti igrač s tribina, te su skupa s njima slavili još jedan veliki uspjeh banovićke košarke.