Ako vas muči perut napravite smjesu sa limunom

Ako imate problem sa pojavom u obliku peruti na tjemenu svoje kose, sigurno ste posegnuli za komercijalnim šamponima koji obećavaju eliminacju ovih dosadnih ljuspica.

Međutim, ni jedan od njih ne liječi zapravo uzrok nastanka peruti. Ono što možda niste znali jeste da u svojoj kuhinji imate tajno oružje za problem zvani – perut. U pitanju je naravno limun.

Naučno je dokazao da limunov sok predstavlja prirodno rješenje za problem u obliku stvaranja peruti na temenu glave. Limun u sebi sadrži limunsku kiselinu koja pomaže u borbi protiv peruti. Takođe limunov sok ima antimikrobna svojstva koja temen glave oslobađaju gljivica koje uzrokuju nastanak peruti. Osim toga redovnom upotrebnom limunovog soka na tjemenu glave, stavljate pod kontrolu opadanje kose, a i ne samo to, on doprinosi i tome da vlasi vaše kose budu čvrste i elastične. U redovima koji slede pronaći ćete različite metode odnosno kombinacije limuna sa drugim sastojcima koje imate kod kuće, a zahvaljujući kojima možete zauvijek da se oslobodite peruti.

Jabukovo sirće i limun

Potrebno:

  • 4 kašike jabukovog sirćeta
  • 2 kašike limunovog soka
  • pamučni tupfer

Pomiješajte sastojke u manjoj posudi i umočite pamučni tupfer u rastvor. U jednakom obimu nanesite na teme glave a zatim prstima obje ruke laganim kružnim pokretima masirajte cijelo područje. Ostavite da deluje oko 20 minuta a potom isperite toplom vodom. Dva puta nedeljno je poželjno da primjenjujete ovaj postupak.