48. Međunarodni sajam „Dani šljive“ u Gradačcu od 25. do 28. avgusta


U Gradačcu se održava 48.Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije „Dani šljive“.
„Dani šljive“ je manifestacija koja je pokrenuta još davne 1969. godine i koja je godinama postala jedna od najvažnijih manifestacija na području Tuzlanskog kantona. Kroz vrijeme se mijenjalo, ali Grad Gradačac je odlučio ove godine da se vrati tradicionalnim korijenima.

Organizaciju ovog značajnog sajamskog događaja sa dugogodišnjom tradicijom njeguje Grad Gradačac, a suorganizator će i ove godine biti u Sportskoj dvorani „Skenderija“ u Gradačcu koja je tradicionalno mjesto održavanja Sajma,  UD „Bonus-exp“.
Prema riječima Nedžada Nuhanovića, direktora firme Monus Expo Gračanica  i suorganzatora ovogodišnjeg sajma „Dani šljive“ prisutni će moći kupiti šljivu i proizvode od šljive.


Sajam “Dani šljive” nastavlja se sa ciljem obavljanja djelatnosti priređivanja sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, kao i drugih sajmova i izložbi, te za obavljanje djelatnosti promocije i međusobnog boljeg povezivanja poduzetništva Grada Gradačca i čitavog Tuzlanskog kantona, Federacije BiH i cijelog državnog prostora BiH, kao i privrednih subjekata iz šireg prekograničnog okruženja.


Kroz organizaciju sajamske manifestacije i široko partnerstvo želi se pozitivno opredijeliti na privredni razvoj i stvaranje poduzetničke klime na privređivanje konkurentnosti privrednog sektora, bolje povezivanje privrednih subjekata, promocije privrede na privlačenju ulaganja i privrednih vrijednosti.
“Dani Šljive” je jedan od strateških prioriteta privednog razvoja Grada Gradačca, ističu organizatori.


Duška REBIĆ