Teatar Kabare Tuzla: Škola glume za djecu i mlade


Teatar kabare Tuzla organizira školu glume za nove polaznike. Teatar želi dati podršku djeci i mladim pa zbog toga pored rada dva puta sedmično na predstavi novim plaznicima škole glume nudi i kreativne radionice, stučna predavanja, posjete kulturnim i drugim institucijama prilagođene njihovom uzrastu, kroz druženja, humor i zabavu.


Poziv je otvoren svima koji žele oblikovati svoj talenat kroz različite umjetničke oblike, pospješiti svoju komunikaciju s drugim, osnažiti sebe. Škola  glume će biti u trajanju od tri do četiri mjeseca, nakon čega će se izvesti javna prezentacija, promocija rada.


S polaznicima će raditi MA, Ivana Milosavljević, i mr.sci. Damir Altumbabić, višestruki nagrađivani voditelj za odgojno pedagoški rad sa mladima. Pozorišna scena  je oduvijek bila prostor na kojem se pojedinci mogu igrati, maštati, uživjeti se u uloge kroz rad na predstavi, uvježbava se komunikacija, te otvaranje prema drugima.


-Sretni smo što u našu školu glume možemo pozvati djecu i mlade i ponuditi im drugačiji  program i pristup koji je veoma važan za njihov rast i razvoj- ističe MA, Ivana Mlosavljević, dipl.pedagog psiholog.
Svi polaznici dobijaju ujedno ulaznice gratis za predstave na repertoaru po izboru, a sve dodatne informacije možete dobiti na broj 061 267-579.


  Duška REBIĆ