Novi incident u školi: Nastavnica se obračunala sa direktoricom

Direktoricu Osnovne škole Đurđevik juče je fizički napala zaposlenica ove škole inicijala A.D.

Napad se desio u kancelariji direktorice juče oko 12:45, nakon što je A.D. sa blagajnicom škole upala u kancelariju i prvo verbalno pa onda i fizički napala direktoricu škole.

Kako gogovri Amela Mehmedović, direktorica OŠ Đurđevik, uposlenica A.D. napala ju je zbog odbijanja dadžbina koje uposlena nije plaćala.

“Mi smo iz Suda dobili opomenu da ona nije platila dadžbine, te smo joj morali odbiti od plate. I blagajnica joj je to pokušala objasniti, ali ona nije htjela slušati. Povisila je ton kada je razgovarala sa mnom, blagajnica se u tom trenutku uplašila i izašla iz kancelarije. Poslije toga A.D. mi je prišla i jako me udarila šakom u grudni koš. Ostala sam u šoku, a ona je istrčala u kancelariju blagajnice. Uplašila sam se i istrčala za njom jer sam mislila da će i nju udariti, ali kada sam joj prišla ona je isčupala grijalicu iz zida i pobjegla” – kazala je za RTV Slon Amela Mehmedović, direktorica OŠ Đurđevik.

Zaposlenica A.D. je prema riječima direktorice prošle godine bila na disciplinskom, jer je kako kaže tukla učenike, a prije par mjeseci verbalno je napala sekretara škole.

Poslije napada, direktorica škole tražila je pomoć u Hitnoj pomoći u Živinicama, a iz Hitne pomoći Živinice uputilu su je na dalje pretrage.

(nezavisni.ba)