Zmajevi trenirali u Lvivu, spremni za susret sa Ukrajinom

Nakon pobjede nad  Kazahstanom  izabranici Ivajla Peteva su jučer stigli u Lavov i  obavili prvi trening uoči narednog duela sa Ukrajinom.

Ekipu su u ovom ukrajinskom gradu dočekali saigrači koji zbog neizdavanja viza nisu putovali u Kazahstan, Dennis Hadžikadunić, Elvis Sarić, Sanjin Prcić i Dario Đumić.

Kao što je uobičajeno dan nakon utakmice, igrači sa većom minutažom su odradili trening oporavka u hotelu, dok su ostali reprezentativci radili punim intenzitetom na stadionu FK Karpati.

Jedan od igrača koji su zbog vize ostali u Sarajevu Đumić sretan je što je ponovo na okupljanju reprezentacije:

„Trenirali smo u Sarajevu kako bismo održali formu, ali sve je to bilo nekako neobično. Nismo očekivali da ćemo se naći u takvoj situaciji. Neobično je bilo i što smo morali iz hotela da posmatramo utakmicu, ali smo presretni zbog pobjede. Međutim, sve je to iza nas. Mi smo sad skoncentrisani na pripreme za meč sa Ukrajinom. To je odlična ekipa i pred nama je težak meč, ali vjerujem da možemo doći do bodova. Meni je drago što sam nakon dužeg vremena ponovo pozvan u „A“ tim, velika je čast biti dio nacionalnog tima.“