Zlatna medalja za tuzlansku gimnastičarku na turniru u Grčkoj

Gimnastičarke kluba ritmičko-sportske gimnastike ”Sloboda” učestvovale su tokom posljednjeg vikenda na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici ”6th ARMONIA CUP” u Solunu (Grčka).

Na turniru je učestvovalo 430 gimnastičarki iz evropskih zemalja koje su se takmičile u individualnim vježbama.

Gimnastičarka Esma Huskanović je u konkurenciji ”A” programa, u vježbi sa čunjevima osvojila odlično prvo mjesto i zlatnu medalju.

Ovaj plasman predstavlja veliki uspjeh za KRSG ”Sloboda”, uzimajući u obzir da je konkurencija bila veoma jaka sa puno kvalitetnih gimnastičarki.

Na pomenutom međunarodnom turniru klub ritmičko-sportske gimnastike ”Sloboda” predstavljalo je 9 gimnastičarki.

Sve gimnastičarke koje su predstavljale KRSG ”Sloboda” su imale odlične nastupe, te su u pravom svjetlu prikazale Bosnu i Hercegovinu kao i Tuzlu.

Izdvojili bi nastup Irme Jukić koja je u juniorskoj konkurenciji ”A” programa osvojila odlično 6. mjesto od 27. Gimnastičarki, navodi se u saopćenju KRSG ”Sloboda”.

”Ovaj turnir je trajao puna tri dana sa mnogo interesantnih i kvalitetnih gimanstičarki i bio je jako dobro organizovan. Veoma sam ponosna na svoje gimnastičarke koje su pokazale da imaju kvalitet i da uspješno mogu učestvovati na ovako jakim međunarodnim turnirima”, rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

Sljedeći nastup KRSG ”Sloboda” će imati u Sloveniji na međunarodnom FIG turniru ”32. MTM Narodni Dom Ljubljana”.