Živinice: Asfaltirane dvije nove dionice puta u Mjesnoj zajednici Rudar

Na području Grada Živinice aktivno se realizuje mnoštvo projekata u okviru kojih su i projekti putne infrastrukture značajni za sigurniji i kvalitetniji način života građana.

S tim u vezi, asfaltirane su dvije nove dionice puta u Mjesnoj zajednici Rudar, a radi se o dionicama puta „Put od Trase prema Prvoj ulici-desno“, dužine 80 metara i širine 3 metra, te dionici puta „Put ulica Sadnice prema Gradskom groblju“, dužine 80 metara i širine 3 metra.

Ukupna finansijska vrijednost navedenih projekata je oko 19.999,4 KM, a sva navedena sredstva osigurana su iz Budžeta Grada Živinice.

Izvođač pomenutih radova je živinička firma „HOLEX“d.o.o.

Prema riječima gradonačelnika Kamenjakovića svi projekti koji su upisani u Budžetu biće i realizovani.

„Iz Budžeta Grada pokrenuli smo realizaciju projekata za sanaciju puteva u svim Mjesnim zajednicama na području naše loklane zajednice. Htjeli smo našim građanima priuštiti sve ono što smo prikupljali prethodne četiri godine, a s obzirom na to da je prošle godine Budžet Grada u suficitu, sačekali smo šestomjesečni izvještaj Budžeta ove godine koji je također bio u suficitu, i odlučili sve upisane projekte pokrenuti i završiti. Očekujem da će ove godine izvršenje Budžeta biti 100 %, baš kao što je prošle godine bilo 102 %“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.