Zbog čega Argentinci toliko mrze Gonzala Higuaina?

Nekadašnji selektor reprezentacije Argentine, Alfio Basile, odlučio je objasniti zbog čega navijači Gaučosa ne vole pretjerano Gonzala Higuaina i zašto ga ne žele u sastavu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Argentinci silno žele da njihova reprezentacija konačno osvoji Mundijal, a veoma blizu tome bili su prije četiri godine u Brazilu kada su u finalu poraženi od Njemačke. Mnogo bijesa na toj utakmici na svoja leđa stavio je Gonzalo Higuain za kojeg gotovo svaki Argentinac kaže da nije zaslužio mjesto u sastavu za Rusiju.

Nekadašnji selektor ove selekcije Alfio Basile saglasan je s ovom većinom, te je poručio da bi Jorge Sampaoli trebao pozvati Maura Icardija, a ne napadača Juventusa. Basile je objasnio da mnogi misle da je Higuain krivac što Argentina nije postala prvak svijeta prije četiri godine.

“Od svih igrača najviše smo bijesni na Higuaina. Navijači u Argentini ne žele da on bude dio sastava za Mundijal u Rusiji. Jednostavno neće mu nikad zaboraviti onu nevjerovatnu šansu koju je promašio na početku finalne utakmice protiv Njemačke. Na kraju zbog toga nismo osvojili titulu, a ruku na srce on je najveći krivac za to”, rekao je Basile, te dodao:

“Niko ne može objasniti kako je ostao sam na 20 metara i mogao je pitati Manuela Neuera gdje da šutira, ali kao da se prepao. Da je postigao gol i donio Argentini titulu onda bi imao status besmrtnika, ovako je postao vjerovatno jedna od najomraženijih osoba u ekipi”.

(SportSport.ba)