Zbog čega Argentinci toliko mrze Gonzala Higuaina?

Zbog čega Argentinci toliko mrze Gonzala Higuaina?

Nekadašnji selektor reprezentacije Argentine, Alfio Basile, odlučio je objasniti zbog čega navijači Gaučosa ne vole pretjerano Gonzala Higuaina i zašto ga ne žele u sastavu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Argentinci silno žele da njihova reprezentacija konačno osvoji Mundijal, a veoma blizu tome bili su prije četiri godine u Brazilu kada su u finalu poraženi od Njemačke. Mnogo bijesa na toj utakmici na svoja leđa stavio je Gonzalo Higuain za kojeg gotovo svaki Argentinac kaže da nije zaslužio mjesto u sastavu za Rusiju.

Nekadašnji selektor ove selekcije Alfio Basile saglasan je s ovom većinom, te je poručio da bi Jorge Sampaoli trebao pozvati Maura Icardija, a ne napadača Juventusa. Basile je objasnio da mnogi misle da je Higuain krivac što Argentina nije postala prvak svijeta prije četiri godine.

“Od svih igrača najviše smo bijesni na Higuaina. Navijači u Argentini ne žele da on bude dio sastava za Mundijal u Rusiji. Jednostavno neće mu nikad zaboraviti onu nevjerovatnu šansu koju je promašio na početku finalne utakmice protiv Njemačke. Na kraju zbog toga nismo osvojili titulu, a ruku na srce on je najveći krivac za to”, rekao je Basile, te dodao:

“Niko ne može objasniti kako je ostao sam na 20 metara i mogao je pitati Manuela Neuera gdje da šutira, ali kao da se prepao. Da je postigao gol i donio Argentini titulu onda bi imao status besmrtnika, ovako je postao vjerovatno jedna od najomraženijih osoba u ekipi”.

(SportSport.ba)