Završene javne prezentacije Dramskog studija za djecu, omladinu i odrasle Pozorišta mladih Tuzle

Tokom prošle godine Pozorište mladih Tuzle u partnerstvu sa Udruženjem „Mladi Tuzle“ realizovali su kontinuirano prezentacije Dramskog studija za djecu , mlade i odrasle. Prošle godine, početnu fazu pohađalo je 80 polaznika uzrasta od 6 do 23 godine, a realizovane su 94 dramske radionice prilagođene uzrasta polaznika. U radu početne faze tokom 2021 godine angažovana su tri lidera i tri saradnika.
 Završne prezentacije realizovane su od 7.1.-9.1.2022 godine na sceni Pozorišta mladih Tuzle kojima je ukupno prisustvovalo 150 djece, mladih i odraslih.Dramski studio za djecu, mlade i odrasle pozorišta mladih Tuzle, kao sporedni cilj ima osposobljavanje za glumu. Prije svega ima za cilj kroz pozorišnu umjetnost osloboditi polaznike vlastitih mana i strahova, da postignu slobodu javnog nastupa, upoznavanje vlastitih kvaliteta i mogućnosti, te da razvije samopouzdanje kroz svih polaznika što je dragocjeno u životu, ali i u svim budućim profesijama.
Kako je istakao direktor Pozorišta mladih Tuzle, Adnan Mujkić , kroz dramski odgoj smo edukovali preko 8500 djece i mladih, te odigrali nekoliko pozorišnih predstava na području BiH, Srbije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Belgije, Holandije.. Kao finalni rezultat pozitivnih ishoda u primeni dramskog odgoja osnovana je „Savremena umjetnička škola“ Tuzla  koja u martu 2022 godine organizuje prijemni ispit u predroku za upis učenika u prvi razred školske 2022 godine, kaže Mujkić.
Sve predstave za mlade su edukovanog karaktera , a tema kojima se bave predstave nastaju kao rezultati istraživanja potrebe koje relizuju polaznici. Djeci i mladima se predstavljaju pozorišne predstave sa aktuelnim generacijskim temama koje su nastale kao rezultat rada mladih talentovanih ljudi, dodao je direktor Mujkić, te poručuje:Upis novih polaznika u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle 2022 godine počinje od 1.2.2022 godine , a informacije se mogu dobiti na 061 356 -600.
  Piše:  Duška REBIĆ