Vlada Tuzlanskog kantona nastavlja programe podrške mladim poduzetnicima

Tuzlanski kanton i fondacija Impakt će i ove godine nastaviti saradnju na planu podrške i promocije poduzetništva mladih osoba. Naime, U okviru projekta „Pokreni nešto dobro u Tuzlanskom kantonu“ danas je najavljeno potpisivanje novog Ugovora o partnerstvu i pružanju podrške poduzetništvu mladih kroz IMPAKT Inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona.

Radi se o konkretnoj podršci postojećim poduzetnicima, ali i podršci samozapošljavanju nezaposlenih mladih osoba odnosno osnivanju i radu novih poslovnih subjekata. Za ovu namjenu Vlada je, kao i prethodnih godina osigurati oko 200.000 KM.

U svom obraćanju prisutnima ministrica kulture, sporta i mladih Ivana Mijatović se zahvalila svim partnerima ovog projekta, fondaciji Impakt, Ambasadi Švicarske u BiH, Službi za zapošljavanje TK, te gradovima i općinama koje učestvuju u njegovoj realizaciji, a zahvaljujući kojem je „zaista pokrenuto mnogo toga dobrog u Tuzlanskom kantonu“.

U protekle 2 godine je kroz ovaj program podršku je primilo oko 50 mladih poduzetnika koji su i prezentirani u sajamskom dijelu današnjeg događaja. Također, danas su promovisani i mladi poduzetnici u okviru IMPAKT inkubatora poslovnih ideja Tuzlanskog kantona, te je upriličen panel na temu „Stanje i perspektive razvoja omladinskog poduzetništva na području Tuzlanskog kantona – Šta mladi poduzetnici na području TK trebaju za bolje poslovno okruženje”.
(Odjeljenje za informisanje Vlade TK)