Vlada TK: Subvencija troškova smještaja studenata u studentskim centrima

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o odobravanju iznosa subvencije troškova smještaja i ishrane studenata u studenskim centrima u FBiH. Ovom odlukom odobren je iznos od 219,00 KM po jednom studentu mjesečno za subvencioniranje troškova smještaja i ishrane studenata sa područja Tuzlanskog kantona smještenih u Studentski centar u Sarajevu, Studentski centar Univerziteta u Mostaru, Studentski centar Sveučilišta u Mostaru i Studentski centar Univerziteta u Zenici.

Subvencioniranje troškova smještaja i ishrane studenata vršit će se za period od 15. septembra ove godine do 15. jula 2018. godine.

Za ovu namjenu Vlada Tuzlanskog kantona je u Budžetu planirala ukupno 272.000,00 KM. Kriterijima za prijem studenata u studenske centre u FBiH predviđeno je da se smještaj i ishrana subvencioniraju samo onim studentima koji prvi puta upisuju akademsku godinu. Današnjom odlukom navedeni studentski centri su zaduženi da, najkasnije do 01.11.2017. godine, dostave kopije uvjerenja o redovnom studiju u akademskoj 2017./18. godini za studente sa područja Tuzlanskog kantona.

(Nezavisni.ba)