Vlada TK – Kontinuiran partnerski odnos sa Savezom demobilisanih boraca TK

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović prisustvovao je današnjoj Skupštini Saveza demobilisanih boraca TK, na kojoj su prezentirani rezultati rada iz 2017. godine kao i finansijski izvještaj.

U svom obraćanju delegatima iz svih općinskih i gradskih organizacija Suljkanović ja naglasio da je partnerski odnos sa Savezom Vlada TK odavno postavila kao pravilo.

– Taj partnerski odnos bio je jasan i tokom posljednjih protesta pripadnika boračke populacije, koji se između ostalog odvijao i na petlji Šićki Brod – kazao je Suljkanović dodajući da je „odnos koji je Savez tada pokazao, pokazatelj  istinske brige za boračku populaciju s jedne strane, ali i za druga veoma važna društvena pitanja i našu socijalnu realnost u kojoj se nalazimo.“

Premijer je kazao da Vlada TK svake godine putem Ministarstva za boračka pitanja realizira programe zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja, socijalne programe, programe zdravstvene pomoći i njege, te stipendiranje djece iz boračkih kategorija.

Redovna Skupština Saveza demobilisanih boraca TK bila je prilika da delegati daju svoje prijedloge u vezi izrade plana aktivnosti za ovu godinu, te podnesu inicijative i prijedloge u vezi utroška finansijskih sredstava za 2018. godinu.

Skupštini su pored delegata bili prisutni i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona, te predsjednici i predstavnici drugih boračkih Saveza i udruženja, saopćeno je iz Vlade TK.

(Nezavisni.ba)