Video tehnologija kao budućnost nogometa (VIDEO)

Umjesto same igre, novih stadiona za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, glavna tema Kupa konfederacija koji se igra u Rusiji je uvođenje video tehnologije.

U četiri dosadašnje utakmice, video analiza spornih detalja korištena je pet puta. Portugalu je poništen gol nakon Pepeova zaleđa protiv Meksika, a iz istog razloga je i Čilenacima poništen gol protiv Kameruna. Najzanimljiviji detalj bio je onaj kad je Australiji priznat gol protiv Njemačke nakon što je Toni Jurić igrao rukom, no suci su zaključili da nije bilo namjere.

https://youtu.be/n_OQZcTwYiw

I dok su gledatelji u nekim situacijama pomalo zbunjeni, osobito na stadionima, predsjednik Fife Gianni Infantino prezadovoljan je viđenim.

“To je budućnost nogometa, oduševljen sam. Ovo je veliki korak u razvoju nogometne igre, a Kup konfederacija nam služi da video tehnologiju dovedemo do savršenstva”, rekao je Infantino i dodao da je Fifa napokon učinila ono što gledatelji žele godinama.

Infantino i društvo su još ranije ove godine najavili da će se video tehnologija koristiti na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine, no to još ipak nije službeno potvrđeno