(Video) Saopštenje gradonačelnika Tuzle povodom učestalih požara

Povodom učestalih požara na području Tuzle, saopštenjem za javnost se oglasio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koje prenosimo u cijelosti:

Dragi moji sugrađani,

Dugo i strpljivo, zajedno se borimo protiv pandemije. U sred te velike nesreće, nas su zadesili požari. Za sve požare koji su izbili, krivi su pojedici koji su palili vatru na otvorenom.

Podsjećamo da je 6.4.2020. u 14,15 sati Operativnom centru civilne zaštite prijavljeno nekoliko istovremenih požara. Juče, nakon saniranja velikog dijela požarišta površine oko 240 hektara, izbio je novi požar u Lipnici, nakon čega su se počeli nizati  novi požari. Samo u protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je 17 intervencija na gašenju požara. Krivac je ljudski faktor.

Ukoliko neko od građana skupi granje radi pripreme njive za sjetvu, to ne smije zapaliti. Ako nema drugi način za sigurno zbrinjavanje otpada, dovoljno je da pozove JKP Komunalac na broj: 035 302 555 (radnim danima) ili 035 302 550 (vikendom) i radnici Komunalca će to odvući.

Dragi moji sugrađani,

Moramo zajedno spriječiti nove požare. Zato vas molim da odmah prijavite svakoga ko zapali vatru na otvorenom, na telefone:

  1. Operativni centar Civilne zaštite broj: 121
  2. Policiju: 122
  3. Vatrogasci: 123

Pozivi na ove brojeve su besplatni.

Gradonačelnik

Jasmin Imamović

(RTV7)