Veče sevdaha u Gračanici – najbolje sazlije TK i Esed Kovačević

U okviru Dana evropskog naslijeđa osam ustanova kulture sa područja Tuzlanskog kantona realizuje programe koji su dio manifestacije “Bosanski saz kao dio evropskog naslijeđa”.

Dio Dana evropskog naslijeđa je i Bosanski kulturni centar Gračanica. U srijedu 5. oktobra u velikoj sali BKC-a Gračanica održat će se Veče sevdaha. Na koncertu će nastupati najbolje sazlije našeg kantona i Esed Kovačević.  Esed Kovačević je jedan od najboljih interpretatora sevdalinki u Bosni i Hercegovini, vrijedan učenik Safeta Isovića, Omera Pobrića i dr.

Može biti slika sljedećeg: tekst "BC CENTAR BOSANSKI KULTURNI GRACANICA BOSANSKI KULTURNI ශරේලි G@CENTAR uzizaskes antons DANI EVROPSKOG NASI NASLIJEĐA "Bosanski saz kao dio evropskog naslijeda" VEČER SEVDAHA najbolje sazlije Tuzlanskog kantona i Esed Kovačević Srijeda, 5. oktobar บ 18:00 sati velikoj sali BKC-a Gračanica 便国源拉便分品 ULAZ BESPLATAN! Ministarstvo za kulturu, sporti mlade Tuzlanskog kantona POKROVITELJ: Cols"

Početak koncerta je u 18 sati, ulaz je besplatan za sve ljubitelje saza i sevdaha. Pokrovitelj ovog događaja je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.