Uspješno završen program “Dani Gračanice 2022”

Dan odbrane Gračanice, 25.maj i 2. juni, Dan grada Gračanica obilježavali su se ove godine nizom kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija. Program „Dani Gračanice 2022“ započeo je obilježavanjem 9.maja, Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana „Zlatnih ljiljana“, a kulturno-umjetnički i drugi program nastavio se i u sljedećim danima obilježavanjem značajnih datuma za škole, zatim obilježavanjem Dana civilnih žrtava rata te obilježavanjem Dana šehida u nekoliko mjesnih zajednica.

Dane Gračanice također, ove godine upotpunio je i 11. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „Grapos-expo“.

Polaganjem cvijeća uz prigodna obraćanja, čas historije i kulturno-vjerski program obilježen je 25.maj,  trideseta godišnjica odbrane grada Gračanice, održana je promocija 53.broja Časopisa za kulturnu historiju „Gračanički glasnik“. Kruna sportskih dešavanja bila je regionalna manifestacija – 12.Plazma Sportske igre mladih. Domaćin za Bosnu i Hercegovinu ove godine bila je Gračanica.

Svečanom akademijom u Velikoj sali BKC-a, obilježen je i 2.juni, Dan grada Gračanice, a nakon prigodnog program pristupilo se dodjeli priznanja i  zvaničnom otvorenju novoizgrađenog sistema vodosnabdijevanja u naseljima Bijela Polja, Drafnići, Seljanuša i Gornja Lohinja.

„Dani Gračanice“ obilovali su i ostalim kulturnim, zabavnim i sportskim događajima poput turnira u odbojci, košarci, fudbalu, karateu, zatim prvom trail trkom, biciklijadom i motorijadom, maturama i svečanim dodjelama diploma za maturante srednjih škola te predstavama, komedijama i festivalima.

Obzirom da se program „Dani Gračanice“ privode kraju, zahvaljujemo se građanima Gračanice, organizatorima manifestacija, školama i učenicima te Policijskoj upravi Gračanica na izuzetnoj angažovanosti i saradnji u obilježavanju značajnih datuma.

U narednom periodu nas očekuje realizacija programa „Ljetne večeri pod lipama Gračanice“ koja će također obilovati brojnim zabavnim sadržajima i sigurno biti jedna od najboljih do sada, poručuju iz Grada Gračanice