Uskoro 24.Pojedinačno boksersko prvenstvo BiH

Živinice će biti domaćin 24.Pojedinačnog amaterskog prvenstva Bosne i Hercegovine u boksu.Prema riječima predsjednika Bokserskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Ramiza Aljića za ovo takmičenje svoje boksere prijavilo je 19 klubova.

“U ovim teškim vremenima BK Živinice je prihvatio ulogu domaćina i organizatora takmičenje, prije svega zahvaljujući entuzijastima i ljdima koji podržavaju ovaj viteški sport. Jedino žalimo što smo dobili obavijest od BK Slavija iz Banja Luke da njihovi takmičari neće učestvovati jer se datumi takmičenja u Živinicama podudaraju sa praznikom Vaskrsom/Uskrsom. Mada je praznik svima nama, tim prije što jedno s drugim još uveličava ovu boksersku manifestaciju.Kalendar BS BiH za 2017. godinu je predložen i usvojen još u januaru i niko tada nije stavljao primjedbe, tako da će takmičenje biti održano od 14. do 16.aprila u Gradskoj dvorani Živinice”.

Iz Bokserskog kluba Živinice pozivaju ljubitelje boksa da dođu u Gradsku dvoranu Živinice i svojim prisustvom uveličaju ovaj jedinstven sportski događaj. Takmičenje počinje u petak, 14.aprila u 17 sati, a nastavlja se u subotu, 15.aprila i nedjelju, 16.aprila, sa početkom u 12 sati oba dana./Š.G./