Uručena pomoć učenicima MSŠ Kalesija kako bi sa vršnjacima mogli na matursko večer

Zahvaljujući načelniku Kalesije, ali i Ismeti Zulić koja radi van granica BiH dva učenika ove godine iz MSŠ Kalesija moći će na matursko večer.

Naime, danas je načelnik Džafić, učenici prehrambene škole Belmi Mustafić i Redži Habiboviću uručio po 200 KM koje će iskoristiti za nabavku garderobe za matursko večer.

“Ismeta Zulić je sestra naše jedne uposlenice i dala je meni 400 KM da odaberemo učenike koji nisu baš u dobrom imovinskom stanju da imaju za matursko večer. Ja sam u saradnji sa profesorima ove ustanove došao do ova dva učenika”, govori načelnik Sead Džafić.

On je pozvao i profesoricu Sabinu Muhamedbegović da dostavi spisak učenika koji su dobri učenici ili koji su u stanju socijalne potrebe kako bi bili uvršteni u raspodjelu plaće načelnika.

“Zahvaljujući ovim sredstvima ja ću na matursko večer moći otići i provesti ga kao i svi ostali učenici”, govori nam Belma Mustafić koja se zahvalila donatorima.

Zahvalnost je iskazao i Redžo Habibović koji je rekao da će od ovih sredstava otići na matursko večer, ali i da će uspjeti kupiti sebi još određenih stvari koje su mu potrebne.

“Veoma je lijepo vidjeti da imamo ovakvog čovjeka na čelu općine koji hoće da pomogne svima. Razgovaralis mo danas o raspodjeli njegove plaće i vjerujte da sam oduševljene time što radi i zaista mu mnogo hvala na tome”, kazala je profesorica Sabina Muhamedbegović.