Uprava FK Bosna Kalesija nagradila igrače za uspješnu sezonu

Uprava FK Bosna Kalesija je u novootvorenom Sportsko-rekreativnom centru organizirala druženje sa igračima i stručnim štabom na kojem je analizirana protekla sezona u Drugoj ligi FBiH „Sjever“.

Kalesijski fudbaleri su osvojili šesto mjesto u ligi sa 45 bodova, od čega su upisali 13 pobjeda, 6 neriješenih rezultata i 11 poraza. Postigli su 71, a primili 49 golova, uz gol razliku plus 22 gola, što ih svrstava u grupu timova u samom vrhu tabele. Bolju gol razliku Bosne imale su samo tri ekipe, Radnički iz Lukavca, Gornji Rahić i Bosna iz Mionice. Također, Bosna je bila jedna od  najefikasnijih ekipa u sezoni, s obzirom da se nalazi među tri najefikasnije ekipe Druge lige FBiH „Sjever“. Više golova samo su dali Radnički i Gornji Rahić.

Predsjednik kluba Zuhdija Karić se zahvalio igračima i treneru Jasminu Poljakoviću na osvojenom šestom mjestu u ligi i istakao da je ovo jedan od boljih rezultata posljednjih godina.

„ Stručni štab i igrači su maksimalno ispoštovali naš dogovor sa polusezone i hvala im na tome. U drugom dijelu sezone osvojili smo 28 bodova i odigrali sjajno većinu utakmica. Možemo se pohvaliti da nas u drugom dijelu prvenstva niko nije ubjedljivo nadigrao i da smo čak i protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele pokazali snagu i kvalitet. Jasmin Poljaković je preporodio ekipu, donio potrebnu energiju, unio samopouzdanje i pobjednički mentalitet. Nadamo se da će ova ekipa ostati na okupu i na će i naredne sezone nastaviti sa ovakvim partijama“, kazao je Karić.

Svim igračima uručene su novčane nagrade koje su obezbijedili predsjednik kluba Zuhdija Karić i Mehmedalija Imširović.  Također, uz konsultacije sa trenerom Jasminom Poljakoviće, za najboljeg igrača sezone je proglašen Sejfo Beganoviću, kojeg je zlatara „Kašmir“, vlasnika Envera Baručića nagradila prigodnim poklonom, dok će najbolji strijelac Elvin Suljić – Mahala odabrati sunčane, dar optike „Zulić“ iz Kalesije.

Uporedo sa takmičarskom sezonom, Uprava FK „Bosna“ je bila angažirana i na izgradnji Sportsko-rekreativnog centra „Bosna“, koji je ovih dana pušten u tehničku upotrebu. Riječ je o izuzetno zahtjevnom, višegeneracijskom, projektu kojim se rješava pitanje rada omladinskih selekcija, ali i seniorskog tima, posebno u vrijeme loših vremenskih uslova. Također, na ovaj način se djelimično stvaraju uslovi samoodrživosti kluba i dugoročne stabilnosti ovog sportskog kolektiva.

Upućena je zahvalnost svim navijačima, sponzorima, prijateljima kluba i članovima Uprave, a posebno predsjedniku Zuhdiji Kariću koji je uložio najviše napora, truda i finsijskih sredstava da se ovaj objekat stavi u funkciju.

Ovom prilikom je istaknuto da će Uprava kluba nastaviti sa obezbjeđenjem boljih uslova za rad i takmičenje. U tom pravcu su odobreni projekti i uskoro će započeti radovi za izgradnju sistema navodnjavanja i rasvjete na Gradskom stadionu u Kalesiji.

 

(nkp.ba)