Udruženje demobilisanh policajaca „MANEVARAC“ Tuzla obilježio deset godina postojanja i rada

Bogatim programom ove godine koji su organizovali Udruženje demobilisanih policajaca 1992-1995.Manevarac Tuzla je obilježio godišnjicu od osnivanja i rada. Prethodnih dana su obišli i spomen obilježja poginulih suboraca i odali počast i položili cvijeće, ali obišli i porodice pogiulih, od koj su neki i prisustvovali organizovanoj manifestaciji 13.juna  2022, gdje je održan i zabavno muzički program i zahvala mnogima koji su proteklom periodu učestvovali da se udruženje održi na najvišem nivou.
Udruženje demobilisanih policajaca „Manevarac“ osnovano je i zvanično registrovano 13 .6.2012.godine i broji 150 članova. U proteklih 10 godina naše Udruženje je obilježilo sve najznačajnije datume i bili su na prvom mjestu svakog obilježavanja , posebno na spomen obilježja gdje se odavala počast i polagalo cvijeće našim poginulim suborcima, ističe predsjednik Udruženja Manevarca , Ahmet Zulić, koji posebno ističe:- Jedan od najznačajnijih  datuma je 15 maj , gdje smo zajedno sa Stanicom Javne bezbijednosti Tuzla odbranili grad Tuzlu na Brčanskoj Malti. Svakako mogu istači i mnogobrojne humanitarne akcije s kojima smo pomagali porodice poginulih, a svakako bih istakao i izgradnju nove kuće našem invalidu i članu Manevarca, kojem smo srušili staru kuću i izgradili novu.Bar je malo uživao u njoj, a nažalost smo doznali da je prošle godine preminuo,podsjetio je Zulić.
Na obilježavanju desete godišnjice formiranja i zvanične registracije Udruženja policije Manevarac Tuzla , dodiljeljena su i priznanja najzaslužnijim pojedincima i medijima koji su u proteklom periodu dali svoj doprinos u razvoju afirmacije , pa su ovom prilikom prisustvovale i neki članovi porodica koji su preminuli , da prime priznanja.
Ove godine najveće priznanje POVELJA uručena je predsjedniku Udruženja policije „Manevarac“ Tuzla, Ahmetu Zuliću za izuzetan doprinos razvoju Udruženja.
I dok su uručena priznanja i sa kratkim govorom podjestilo na osnivanje Manevarca, uz muzički program orkestra koji se zove Manevarac uz pjesmu koja se zove MANEVARAC ,ali i o Titu i mnoge druge iz nekadašnje prošlosti mnogi su pjevali , tako da se pjesma širila niz objekat gdje se obilježavao ovaj značajni događaj .
Duška REBIĆ