UKUD Zvonko Cerić priredilo fenomenalno veče folklora, pjesme i muzike

Univerzitetsko kulturno umjetničko društvo “Zvonko Cerić” iz Tuzle održalo je večeras u Bosanskom kulturnom centru TK svoj tradicionalni Svečani godišnji koncert. Koncert je održan povodom 45 godina od osnivanja Univerziteta u Tuzli i 42 godine od osnivanja UKUD-a “Zvonko Cerić”.

– Naše društvo je zbog pandemije i svega što se događalo imalo zaista dugu pauzu, 15 mjeseci. Svi smo jedva čekali da nastavimo sa probamo i tek tada smo shvatili koliko svima nama Cerić znači. Vrijedno smo radili i nadam se da je publika i ovog puta koncert pogledala u jednom dahu, izjavila je za Tuzlainfo.ba Alma Babić, članica Cerića.

 Kroz jednoiposatni program predstavile su se sve sekcije društva od folklora, horskog pjevanja pa sve do orkestra koji je pratio sve izvođače. Izveli su program koji su tokom posljednjih mjeseci vrijedno vježbali, pa su tako posjetioci mogli da pogledaju Muslimanske igre iz okoline Jajca, zatim igre iz Kreševa, istočne Makedonije, igre iz Glamoča i slično.

– U Ceriću je trenutno aktivno više od 150 članova. To je zaista veliki uspjeh i možemo da se pohvalimo najvećom brojnošću članova. Pored ovog koncerta i redovnog vježbanja, svi članovi Cerića trenutno su angažovani na renoviranju prostorija društva. Mi te prostorije doživljavamo kao svoju drugu kuću, zbog toga nastojimo svi da damo doprinos, dodala je Babić.

 Inače, Alma Babić ove godine proslavlja 25. godina aktivnog bavljenja folklorom.

(tuzlainfo.ba)