UKC Tuzla: Završene edukacije iz oblasti ultrazvučne dijagnostike abdomena i vrata

Podjelom certifikata jučer su u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla završene postdiplomske škole ultrazvučne dijagnostike abdomena i vrata.
Edukacija je održana u organizaciji Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Ljekarske komore TK.

Cilj organizatora je bio da se polaznicima omogući sticanje teorijskog i praktičnog znanja koje je nephodno za obavljanje ultrazvučnog pregleda, kao i da proces edukacije bude prilagođen nivou znanja polaznika.
Voditelj Škole ultrazvučne dijagnostike abdomena je bio prof. dr. Denijal Tulumović, specijalista interne medicine, subspecijalista nefrolog, a voditelj Škole ultrazvučne dijagnostike vrata bila je prim. mr. sc. Izić dr. Belkisa, specijalista nuklearne medicine. Predavači su bili eminetni ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti ultrasonografije abdomena i vrata.
Prema riječima pomoćnika direktora za nastavu i naučnoistraživački rad, akademika, prof. dr. Šefika Hasukića, plan Sektora za naučnoistraživački rad i stručno usavršavanje UKC Tuzla je da uz podršku i saradnju sa Ljekarskom komorom Tuzlanskog kantona pokrene što veći broj tečaja i drugih vidova edukacije koji su za vrijeme pandemije bili u zastoju.