UKC Tuzla: Najmlađi pacijenti pohađaju nastavu u posebno uređenoj prostoriji

Okvirno pet učenika koji se nalaze na dužem liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli od ove školske godine imaju priliku u posebno uređenoj prostoriji pohađati nastavu.

Učenici koji se nalaze na liječenju u Univertitetskom kliničkom centru u Tuzli u bolničkoj postelji od ove školske godine imaju priliku pohađati redovnu nastavu.

Odluku o tome donijela je Vlada TK i resorno ministarstvo, a kako bi se djeci zbog bolesti odsutnoj s nastave olakšalo savladavanje školskog gradiva.

Kako su za Tuzlanski.ba rekli iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli u Klinici za dječije bolesti osposobljena je posebna prostorija u kojoj učenici uz nastavnika razredne nastave savladavaju školsko gradivo.

Nastavu na duži vremenski period pohađa okvirno pet učenika, dok se broj pacijenata s kraćim bolničkim liječenjem u kontinuitetu mijenja.

Kako nam je rečeno iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, za sve one pacijente koji nisu u mogućnosti doći do prostorije u kojoj se odvija nastava, nastavni proces će se obavljati u bolničkoj sobi u kojoj se učenik nalazi, odnosno uz njegov bolnički krevet.

(Tuzlanski.ba)